УКР РУС

2012 фактів про Євро: Група В. Збірна Німеччини

14 травня 2012 Читать на русском

Німеччина, Нідерланди, Данія, Португалія - групу В на Євро-2012 іменують не інакше, як "групою смерті". Ми ж назвемо її "групою життя", адже кожен матч у цьому квартеті обіцяє стати яскравим втіленням справжнього футболу.

Розповідь про збірні у Групі В розпочнемо із команди, яка весь відбірний цикл пройшла без очкових втрат.

Стовідсотковий результат

Туреччина, Бельгія, Австрія, Азербайджан та Казахстан - жодна із цих збірних в підсумку так і не спромоглась зіпсувати настрій уболівальникам Бундестіму. Громлячи усіх на своєму шляху, німці у середньому відправляли у ворота суперників по три забитих м’ячі. Із особливим смаком Бундестім двічі переграв головних конкурентів у боротьбі за першу позицію - турків.

Не відкладаючи на завтра

Ну, а вихід на Євро збірна Німеччини оформила просто феєрично. У матчі проти Австрії команда Льова мала нагоду достроково, маючи у запасі ще два поєдинки, забезпечити собі першу сходинку. Склад Бундестіму, що вийшов із перших хвилин на цю гру, можна назвати найоптимальнішим на даний момент варіантом збірної.

У воротах збірної ще із минулого мундіалю міцно закріпився Мануель Нойєр. Лінія оборони - Лам, Бадштубер, Хуммельс та Хеведес. У середній ланці трохи вище над Швайнштайґером та Кроосом розташовується Озіл. Фланги атаки закріплені за Подольскі та Мюллєром, а на позиції центрфорварда - Мірослав Клозе.

У ворота австрійців німці відправили шість м’ячів. Розгромна перемога 6:2 вивела Бундестім на Євро.

В підсумку, Німеччина стала однією із двох команд усього відбору, які на шляху до України та Польщі не втратили жодного очка.

Німецька "Барселона"

Під орудою Йоахіма Льова збірна Німеччини почала грати у абсолютно не притаманний для Бундестіму футбол. Блискуче налагоджений короткий та середній пас став чи не найголовнішою візиткою молодої команди Льова. Але водночас Німеччина не втратила і свого давнього козиру - волі до перемог. Третину голів євровідбору гравці Бундестіма провели у останні 15 хвилин.

Як і наставник, його команда не лише вміло робить свою роботу, а й отримує від цього неабияке задоволення. Зі смаком здобути титул - ось що німецька дружина спробує зробити на Євро-2012.