УКР РУС

2012 фактів про Євро: Група А

11 травня 2012 Читать на русском

Польща, Росія Греція та Чехія вибороли право виступів на Євро - 2012. Шляхом жеребу вони сформували групу A.

Що далі? Звісно, потрібно виходити у плей-оф. Але от халепа... місць лише два, а команд - чотири. Хто ж із цього квартету потрапить до чвертьфіналу?

Cпрогнозувати важко, адже кожна збірна виходить на поле і бореться до останнього. Власне, так і народжуються голи та несподівані результати, коли безперечні фаворити поступаються відвертим аутсайдерам. Тож поглянемо на статистику цих команд в очних протистояннях і спробуємо оцінити їхні шанси на успіх.

Відкриватимуть європершість Польща та Греція 8 червня. Матч відбудеться у Варшаві. За усю свою історію ці збірні зустрічались 7 разів. І тут безперечно лідирує "біло-червона" дружина - 5 звитяг, одна нічия, і лише раз елліни здобули мінімальну перемогу. Протистояння Росії та Чехії зовсім скромне. На офіційному рівні ці збірні провели лише один поєдинок, тай те сильнішого не виявили 3:3. Сталось це на європершості 1996 року в Англії.

Через чотири дні, 12 червня команди відіграють другий тур. Міський стадіон у Вроцлаві прийматиме Грецію та Чехію. Цікаво, що у всіх тьрох очних поєдинках в основний час суперники голів не забивали. І лише у півфіналі Євро-2004 елліни розмочили засушливу серію у додатковий час.

Польща та Росія усі свої протистояння провели лише на товариському рівні. Тут повна рівність - по перемозі у кожної збірної та одна нічия.

Завершальний третій тур відбудеться 16 червня. Чехи та поляки п'ять разів з'ясовували сильнішого. У народної команди позитивніший баланс - три перемоги проти двох у "Орлів". А от Греція ще жодного разу не перемагала Росію. Сім зустрічей - три поразки та чотири нічиї.

Якщо ж прислухатись до букмекерських порад, то тут фаворитами вважаються Росія та Польща, але усі добре памятають 2004 рік і Грецію, яка не претендувала на плей-оф, а натомість виграла золоті нагороди.