УКР РУС

2012 фактів про ЄВРО: Господарі змагань

5 квітня 2012 Читать на русском

18 червня 2007 року в британському Кардіфі оголосили результати фінального голосування УЄФА щодо господарів ЄВРО-2012.

 А Ви пам’ятаєте, які емоції тоді пережили?

Підприємці розглядають право приймати континентальну першість як можливість заробити на туристах. Уболівальники - як шанс побачити вдома поєдинки екстра-класу. Футболісти збірних-господарів - як нагоду потрапити на турнір без відбору і поборотися при шаленій підтримці рідних фанів за найвищі місця. Кому ж за понад півстоліття щастило найбільше? Яка країна приймала футбольні єврофоруми частіше, ніж інші?

Рекордсменів наразі троє. По два рази удостоїлися честі приймати Євро Італія, Франція та Бельгія. На Аппенінах континентальна першість відбувалася двічі - в шістдесят восьмому та вісімдесятому роках. Перший турнір приніс “сквадра адзурі” титул чемпіона.

Гальські півні також приймали гостей двічі - в шістдесятому та вісімдесят четвертому. Також тріумфально завершили одну з двох домашніх спроб. Не пощастило лише бельгійцям. Збірна країни пива та шоколаду, попри те, що двічі господарювала на Євро, так і не ставала чемпіоном Європи. Можливо, справа в тому, що в двотисячному Бельгія поділила матчі навпіл із сусідами голландцями?

А вже через чотири роки Європа отримає абсолютного рекордсмена. Чемпіонат 2016-го стане третім, що його прийме французька земля. Декому завжди щастить більше за інших. Нам, українцям, залишається сподіватися, що й сюди чемпіонат Європи колись, та й повернеться.