УКР РУС

15 вересня суд Луцька почне розгляд справи за обвинуваченням гравців "Металіста U-21" Соломахи і Ковтка в "здачі" матчу в 2015 році

13 вересня 2016 Читать на русском

Як стало відомо "Футбол 24", Луцький міськрайонний суд Волинської області 15 вересня почне розгляд справи за обвинуваченням футболістів "Металіст U-21" Данила Соломахи і Руслана Ковтка в одержанні неправомірної вигоди за "здачу" матчу своєї команди проти молодіжної команди луцької "Волині" 6 серпня 2015 року, який завершився поразкою харків'ян із рахунком 6:2.

Це була зустріч 4-го туру першості молодіжних команд сезону 2015-2016 років, яка проходила в Луцьку. Цікаво, що гості пропустили два швидкі голи на 5-й і 17-й хвилинах, а на вже 28-й хвилині нападник "Металіст U-21" Соломаха був замінений на іншого футболіста. Півзахисник Руслан Ковток відіграв тоді весь матч.

20-річний Соломаха зіграв в тій першості ще одну гру, провів всього 6 матчів і більше на поле не виходив. 19-річний Ковток зіграв в минулому сезоні в перших 10 турах молодіжної першості і більше на поле також не з'являвся. У нинішньому сезоні 2016-2017 Ковток виступав за маріупольський "Іллічівець-2", зіграв 5 разів у чемпіонаті Другої ліги і один раз у Кубку України.

12 вересня прес-служба Генеральної прокуратури повідомила про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох футболістів-професіоналів у прийнятті пропозиції і одержанні неправомірної вигоди за "здачу" матчу своєї команди.

Слідство встановило, що ці футболісти отримали і прийняли від свого одноклубника пропозицію і своїми умисними діями забезпечили фіксований результат, а саме – програш своєї команди, за що отримали неправомірну вигоду на загальну суму понад 100 тис. грн.

22 серпня їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 354 Кримінального кодексу України, і за результатами досудового розслідування обвинувальний акт спрямований до суду для розгляду по суті. Зазначена стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 160 до 240 годин, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

"Це перше в історії спрямоване в суд кримінальне провадження щодо професійних футболістів за організацію ними "необхідного" рахунку в матчі", – підкреслили в Генпрокуратурі.

Топ-10 скандалів українського футболу-2015: Расизм, бійки та "Дзвони Рінату"

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях