УКР РУС

15 миттєвостей 15-го чемпіонства "Динамо"

25 квітня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" пропонує згадати і ще раз побачити ключові моменти переможного для киян турніру.

1. Початок. Гірший не вигадаєш

Свій чемпіонський сезон "Динамо" розпочало з того, що вже на 3-й хвилині першого ж матчу пропустило гол в свої ворота від новачка Прем'єр-ліги - дніпродзержинської "Сталі". Автогол Мігеля Велозу.

2. Перший гол забив Віталій Буяльський

Віталій Буяльський відкрив рахунок м'ячам, забитим "Динамо" у чемпіонському сезоні, зрівнявши рахунок у грі зі "Сталлю".

3. Перший скандал

Першу перемогу "Динамо" здобуло при скандальних обставинах. Захисник "Сталі" Микола Іщенко заробив пенальті в свої ворота за гру рукою. А за суперечки з арбітром отримав дві картки поспіль і був вилучений з поля. Хоча, чого сперечатися? Була гра рукою.

4. Перший пенальті і перша перемога

Переможний гол в 1-й грі - на рахунку капітана команди Олега Гусєва. Його холоднокровність не раз виручала "Динамо" у чемпіонському сезоні. Для Олега Анатолійовича цей титул - п'ятий за кар'єру. Легенда!

5. Червоні картки

У перших двох турах "Динамо" двічі закінчувало матчі в неповному складі. У грі з "Олімпіком" кияни догравали взагалі удев'ятьох. Разом - 3 червоних в двох матчах! Але потім взялися за розум: в останніх матчах вилучалися з поля лише один раз.

6. Геніальний гол Мораєса

Початок сезону дався "Динамо" дуже важко. Кияни ледь не втратили очки в Одесі. Виручив Жуніор Мораєс, який забив геніальний гол п'ятою на 88-й хвилині!

7. Непоступлива "Зоря"

Вперше "Динамо" втратило очки в грі проти "Зорі" в 6-му турі. Матч завершився з рахунком 0:0, а могли і зовсім програти.

8. Приниження від "Шахтаря"

Жахливий матч "Динамо"! Повний провал - 0:3. Але, хто знає: якби не було того розгрому, можливо, не було б і перемоги в чемпіонаті?

9. Набуття впевненості

Після поразки від "Шахтаря" кияни очок більше не втрачали. Причому, перемоги стали здобуватися все більш впевнено. Наприклад, "Металург" був розгромлений з рахунком 6:0.

10. Фірмові голи з лівої від Ярмоленка

"Динамо" складно уявити без Андрія Ярмоленка. А скоро, мабуть, доведеться. Так він забив в березні переможний гол у ворота "Карпат" - 2:1. Шкода втрачати такого лідера, але силоміць утримувати в клубі футболіста теж не можна.

11. "Подарунок" від "Дніпра"

На подив, дуже легко "Динамо" виграло матч у "Дніпра" - 2:0. Цьому посприяли грубі помилки гостей. Як у випадку, коли Папа Гуйє подарував гол Олегу Гусєву.

12. Золотий гол

Гол "імені Ярмоленко-Мораєса" в ворота "Ворскли", який подарував "Динамо" чемпіонство.

13. Можна святкувати!

За 3 тури до фінішу "Динамо" стало недосяжним для суперників.

14. Друге чемпіонство Реброва

Сергій Ребров приймає вітання. Другий раз поспіль він привів команду до чемпіонства.

15. "Біло-сині" - найсильніші!

Коментарі зайві. "Динамо" - чемпіон!

Руслан Меженський, Футбол 24

Підсумки Ліги чемпіонів для "Динамо" у цифрах: лідери за кількістю фолів, Хачеріді - один з кращих "на другому поверсі"