УКР РУС

14 кілометрів за матч в огляді 19 туру Бундесліги. ФОТО

31 січня 2012 Читать на русском

Хто став автором нового рекорду цього чемпіонату Німеччини, пробігши майже 14 кілометрів за матч? Про це та інше дізнайтесь з огляду 19 туру Бундесліги.

ГЛЯДАЧІ
Щораз блище до завершення чемпіонат, тим більше глядачів прагнутимуть потрапити на стадіони, аби побачити наживо перипетії боротьби за чемпіонський титул. У цьому турі на матчі у середньому було 48744 глядачі. Лише у першому ностальгійному за футболом турі було більше.


СЕРІЇ
"Борусія" набрала чемпіонську ходу: дортмундська команда не програє вже 13 ігор (10 перемог, 3 нічиї) - найтриваліша серія у чемпіонаті серед усіх команд.

"Кельн" вперше програв три гри підряд під керівництвом Сольбакена.

"Гановер" нарешті переміг після восьми безвиграшних ігор. Серію Сльомці з підопічними вдалось перервати у першій домашній грі 2012 року.

"Баварія" ще ніколи не програла домашню гру проти "Вольфсбурґа" (14 перемог та одна нічия).

П'ять нічиїх вряд (рекорд команди) + чотири поразки = "Кайзерслаутерн" не виграє вже протягом дев'яти матчів.

"Вердер" вперше у цьому сезоні зіграв вдома унічию.

КАРТКИ
"Жовтим" лідером чемпіонату є захисник "Хофенхайма" Андреас Бек, який отримав у цьому чемпіонаті вже дев'ять жовтих карток.

Місьо Бречко ("Кельн") заробив перше вилучення у другому колі.

Захисник "Фрайбурґа" Фаю Діане отримав червону картку вже на четвертій хвилині. Однак це вилучення сенегальця стало не найшвидшим у Бундеслізі. У попередньому сезоні гравець "Кельна" Юсеф Мухамад у домашньому матчі першого туру проти "Кайзерслаутерна" пішов відпочивати після двох хвилин перебування на полі.

ГОЛИ
28 голів у 19 турі. Більше було востаннє у 12 турі. Половину голів у цьому турі забили гості. Однак такий показник - радше виняток для цього чемпіонату, адже гості забили лише 197 голів. Востаннє такий низький показник після 19 турів був у сезоні 1999/2000.

Штефан Хайн у п'яти матчах завдав по воротах суперника один удар, який перетворив 23-річного гравця на наймолодшого голеадора "Ауґсбурґа" за період виступів команди у Бундеслізі.

Маріо Ґомес вп'яте у цьому сезоні вивів "Баварію" уперед (1:0) - найбільше серед усіх гравців чемпіонату.

"Вольфсбурґ" завдав у напрямку воріт "Баварії" лише сім ударів за матч. Проте воротар мюнхенців Мануель Нойєр міг відпочивати, адже всі удари були мимо воріт.

Лише чотири удари завдав "Шальке" по воротах "Кельну" у першому таймі. Проте підсумковий рахунок ударів 16:9, а рахунок матчу 4:1 - все на користь ґельзенкірхенської команди.

ЮВІЛЕЇ ТА ДЕБЮТИ
Чекав на двохсоту гру, щоб віддати знову гольвий пас - йдеться про гравця дортмундської "Борусії" Себастьяна Келя, який "мріяв" про цей момент понад рік.

"Герта" програла також другу гру під керівництвом нового тренера Міхаеля Скіббе. За часів Баббеля такого з берлінською командою не було.

Ну а найбільше "намотав" гравець леверкузенського "Байєра" Ларс Бендер, який під музику господарів у Бремені пробіг 13,9 км.