УКР РУС

14 березня CAS розгляне позов Газ-Метану до Еріка Перейри, Карпат та Атлетіко Метрополітано

10 лютого 2018 Читать на русском

Справа щодо складного кар'єрного шляху колишнього півзахисника Карпат Еріка Перейри може отримати новий виток.

Спортивний арбітражний суд у Лозанні 14 березня розгляне позов румунського клубу Газ-Метан до Еріка де Олівейри Перейри, львівських Карпат та бразильського Атлетіко Метрополітано.

Як відомо, Карпати судилися з бразильським клубом через борг за перехід гравця до української команди у 2011 році.

Маріуполь – Динамо: CAS підтвердив розгляд справи 12 лютого

За словами представника Еріка Перейри, "леви" не сплатили Атлетіко Метрополітано 750 тис. євро, а з урахуванням штрафних санкцій сума заборгованості склала 1 млн євро. У 2016 році Атлетіко Метрополітано довів свою правоту через ФІФА, а Карпати подали позов до CAS. 17 січня 2017 року Лозаннський суд мав розглянути цю справу.

За інформацією деяких ЗМІ, тоді CAS теж виніс рішення на користь бразильського клубу, Карпати погодилися з цим, але попросили розстрочку. Згідно з угодою між клубами, Карпати мають сплатити 750 тис. євро протягом 3-х років рівними щомісячними платежами.

Цікаво те, що перехід Еріка Перейри з Атлетіко Метрополітано до Газ-Метану у 2007 році теж супроводжувався скандалом. Спочатку він був у румунському клубі на правах оренди, а у 2008 році Газ-Метан викупив його контракт. Влітку 2011 року Ерік Перейра в односторонньому порядку розірвав контракт з клубом, за що отримав 16-матчеву дискваліфікацію і підписав чотирирічний контракт з Карпатами.

Як відомо, у складі львівського клубу Ерік довго не міг адаптуватись і виступав за молодіжну команду. Він почав грати за головну команду Карпат навесні 2012 року, зіграв п'ять матчів, проте після невдалої гри з тодішнім аутсайдером чемпіонату Оболонню був переведений у молодіжну команду.

Влітку 2012 року бразилець самовільно покинув Карпати, не прибув на збори та розірвав контракт в односторонньому порядку. Він повернувся до Газ-Метану, потім грав за румунський Пандурій (куди перейшов з Газ-Метану за 400 тисяч євро), нинішній клуб Сергія Реброва Аль-Ахлі з Саудівської Аравії. Далі в його буремній кар'єрі знову був Пандурій, японський Мацумото Ямага, аравійський Наджран.

У сезоні 2016-2017 Ерік знову опинився у Газ-Метані. Далі у 2017 році він перебрався до румунського Віторула. Наразі у 2018 році він є гравцем катарського Аль-Мархія.