УКР РУС

Олександр Алієв: 13 неймовірних пригод із життя

3 лютого 2017 Читать на русском
Автор: Руслан Меженський

Двері та судді, пиятики і "дятли", начальники та журналісти – все про тих, хто не дав Олександру Алієву розкрити свій талант на 100 відсотків.

Екс-півзахисник київського "Динамо" і збірної України Олександр Алієв – футболіст класний, але, на жаль, запам'ятався не лише цим. Скандальні історії переслідували Алієва впродовж майже всієї кар'єри. Найгучніші з них згадав "Футбол 24".

1. Алієв і стадіон "Емірейтс"

Матч групового турніру Ліги чемпіонів-2008/2009 "Арсенал" – "Динамо" в Лондоні став "бенефісом" Олександра. Ще по ходу гри його освистали уболівальники стадіону "Емірейтс" за раптовий напад симуляції.

2. Алієв і недоторканний суддя

Наприкінці того ж матчу проти "Арсеналу" його вигнали з поля за другу жовту картку – навіщось відштовхнув арбітра матчу, люксембуржця Алена Хаммера. Той, бачте, заважав футболістові пробити або розіграти штрафний удар. Поштовх арбітра дисциплінарний комітет УЄФА оцінив 2-матчевою дискваліфікацією.

Алієва вигнали з "Тараза" за бійку з тренером, – ЗМІ

3. Алієв і двері

Алієв і Мілевський: "Закривайте двері, в лазні холодно!"

На цьому пригоди Олександра Алієва на стадіоні "Емірейтс" не завершились. Дорогою до роздягальні вилучений гравець розбив двері.

"Я їх не розбивати. Так, я їх вдарив. Але не розбив. Якщо зараз зустрінуся з арбітром Аланом Хаммером, котрий мене вилучив, то потисну йому руку. Тепер, якщо будуть спірні моменти, я краще промовчу", – пояснював опісля Алієв. Але що робити з рахунком, який прийшов з Лондона на адресу "Динамо" з проханням сплатити послуги теслі?

4. Алієв і "дятел"

Після матчу групового турніру Ліги Європи-2011/2012 "Динамо" – "Маккабі" Алієв у післяматчевому коментарі обізвав партнера по команді Євгена Хачеріді "дятлом". І все тому, що останній залишив команду в меншості, заробивши вилучення за бійку. Однак є один нюанс: у бійку Хачеріді кинувся, захищаючи... Алієва!

"Алієв обізвав мене дятлом, а я, дурник, ще пішов за нього заступатися!" – розповідав розсерджений Євген Хачеріді. Невміння тримати язик за зубами і проблеми з підбором правильних висловів – бич Олександра.

5. Алієв і Юрій Сьомін

У 2012-му Алієв став учасником "аудіоскандалу". Під час товариського матчу "Динамо" (Київ) з московським "Спартаком", пряма трансляція якого велася в інтернеті, було чути "голос, схожий на голос Олександра Алієва". І він, цей "голос", досить жорстко критикував ситуацію в команді і методи роботи головного тренера Юрія Сьоміна.

Слухати з позначки 17:12 (Нецензурно! 18+)

"Знайду того, хто це зробив – голову, руки і ноги поламаю!" – обіцяв Олександр, дізнавшись про те, що це потрапило в ефір. Шукає досі?

6. Алієв і суддя Рачинська

У 2012 році, тільки-но перейшовши до складу "Дніпра", Алієв розкритикував дії асистента головного арбітра Наталії Рачинської. Його слова у Федерації футболу України потрактували як дискримінацію за статевою ознакою.

Олександр спробував виправдатися, але вийшло не найкраще: "З приводу Рачинської я сказав, що поважаю жінок, вона вміє судити. Але в цьому матчі вона просто не встигала в деяких моментах за подіями на полі".

Алієв поконфліктував з дружиною: викликали поліцію, зняли побої

7. Алієв і президент Ольга Смородська

"Алієв? Коли Саша пішов, у клубі стіл накрили. Це був затяжний конфлікт, і те, як гравець поводився стосовно до президента клубу, для всіх було великим головним болем", – розповідав екс-директор московського "Локомотива" Олексій Зінін про взаємини Олександра з президентом "Локо" Ольгою Смородською.

8. Алієв і "Три мушкетери"

На прощання Ольга Смородська подарувала Алієву пораду: "З жалем дізналася, що за своє життя він не прочитав жодної книги. Він сам сказав про це в інтерв'ю. Це сумно. Книги багато чому вчать, розширюють кругозір. Я б порадила "Трьох мушкетерів" Олександра Дюма". Алієв за словом у кишеню не поліз: "Нехай Смородська сама читає!" Загалом, не склалося якось з "мушкетерами".

9. Алієв, Мілевський і штраф у 100 000 доларів

За п'яний загул перед фіналом Кубка України-2008 проти "Шахтаря" Алієв і його кращий друг Артем Мілевський отримали рекордний на той момент штраф в історії "Динамо". Артем озвучував суму – 100 000 доларів, Олександр суму не називав, однак, видається, заплатив до каси не менше.

"Ці хлоп'ята не дружили з дисциплінкою". Старший лікар "Динамо" – про Мілевського та Алієва

Раніше Алієв зізнавався у проблемах з алкоголем, а зовсім недавно, після матчу пам'яті Валентина Белькевича у Мінську, розповів, що від алкоголізму його врятувала сім'я.

10. Алієв, Васильков і місця в літаку

Епізод, свідком якого став відомий журналіст Микола Васильков, трапився в 2010-му в літаку, яким збірна України поверталася після товариського матчу зі Швейцарії. Васильков описав цей випадок у статті "Ярмарок марнославства", де розповів про те, як Алієв і Мілевський з образами виганяли зі свого законного місця пасажира літака. Нібито, їм треба було обов'язково зайняти три місця на двох, щоб добре відпочити. Проблема була в тому, що інших вільних місць у лайнері не було зовсім. Найогидніше, що переважна більшість колег по збірній у конфлікті підтримали товаришів по команді, хоча ті на 100 відсотків були неправі.

Йожеф Сабо: "Алієв алкоголік. Його кар'єрі кінець"

11. Алієв і бразилець Родріго

Штрафні удари Олександр Алієв у кожній зі своїх команд виконував майстерно. Але дуже ревниво ставився до тих, хто робив це не гірше. А з бразильцем Родріго в "Динамо" відкрито конфліктував. І навіть спровокував його вилучення в матчі дублюючих складів "Динамо" і полтавської "Ворскли", коли бразилець псіханув і вдарив ногою партнера по команді. У підсумку, Родріго зовсім покинув клуб.

12. Алієв і телеведуча Ахава

Сварився Олександр не лише з партнерами, суперниками, суддями та керівництвом. Перепадало й журналістам. Зокрема, Анні "Ахаві" Тесленко, чий досвід спілкування з футболістом виявився незабутнім. М'яко кажучи! Обережно – мат (18+):

Але ж можна і по-іншому? Ми уявили, як би цей діалог звучав, якби все було культурно і цивілізовано. Адже так краще, правда ж?

13. Алієв і його "гармата"

Але попри все цеграв Алієв класно. Шкода, що лише часами. Але і за це ми йому вдячні. А дальні удари Саші – це було щось! Кращі голи Олександра Алієва – в цьому відеоролику.

Руслан Меженський, Футбол 24

Спалений "Мазераті", розбитий "Феррарі" та ще 8 гучних скандалів Мілевського