УКР РУС

10 тренерів, які можуть замінити Зідана у Реалі

28 січня 2018 Читать на русском

Хто стане наступником Зінедіна Зідана у випадку його звільнення з мадридського Реала влітку 2018 року. "Футбол 24" розглядає 10 кандидатів.

Маурісіо Почеттіно (Тоттенхем)

Нещодавно іспанська Marca та британський Daily Mail назвали аргентинця фаворитом на посаду наставника "вершкових". Нібито Флорентіно Перес має особисту симпатію до цього коуча, який свого часу зізнався у ненависті до Барселони.

По-перше, Почеттіно вже має досвід роботи у Прімері (2009-2012 рр., Еспаньйол). По-друге, немає сумнівів у його тренерському таланті. За неповні 4 роки він перетворив Тоттенхем на одного з фаворитів АПЛ та постійного учасника Ліги чемпіонів, і це без очевидних зірок у складі. Саме робота Почеттіно дозволила вийти Харрі Кейну, Деле Аллі, Хин Мін Сону, Крістіану Еріксену та іншим на топ-рівень. Якраз те, чого зараз потребує Мадрид зі своїм омолодженим складом. Однак не на користь Почеттіно говорить той факт, що 45-річний тренер ще не виграв жодного трофея. А це для Реала, як відомо, головний пріоритет.

Йоахім Льов (збірна Німеччини)

За інформацією різних джерел, Льова кликали у Реал вже кілька разів. Однак педантичний німець ніяк не наважується прийняти пропозицію очолити клубну команду. Тим більше, він продовжив свій контракт з Німецьким футбольним союзом до 2020 року та зараз будує нову збірну, де на головні ролі виходять представники молодого покоління.

Навряд чи Льов збирається виходити з цього проекту найближчим часом. Єдине, що може підштовхнути коуча до серйозних змін, – провальний результат Бундестіму на ЧС-2018, який важко уявляється. Так чи інакше, для Реала запросити тренера без серйозного досвіду роботи у клубі – ризикована справа без жодних гарантій.

Зідан гірший за Бенітеса та ще 5 фактів, які свідчать, що Реал перебуває у повному лайні

Массіміліано Аллегрі (Ювентус)

Серйозна кандидатура. У 50-річного італійця є все для роботи у столиці Іспанії – за плечима серйозний міжнародний досвід та майже десяток трофеїв. Аллегрі точно не буде комплексувати перед зірками Реала та зможе навести порядок у роздягальні мадридців. Тим більше, Массіміліано є представником однієї з найкращих сучасних тренерських шкіл світу. Та тактична різноманітність Юве у Серії А зараз змогла б сильно допомогти Реалу. І для цього Пересу не знадобилось би витрачати сотні мільйонів на нових "галактікос".

Щоправда, ЗМІ Апеннінського півострова час від часу пишуть про симпатію Аллегрі до англійської Прем'єр-ліги. Коуч нібито мріє очолити одну з топ-команд туманного Альбіону і заради цього вже почав активно вчити англійську мову.

Юрген Клопп (Ліверпуль)

А чому б і ні! Майбутнє німецького тренера у Ліверпулі не таке вже й однозначне. Якщо "червоні" проваляться у Лізі чемпіонів та не потраплять у топ-4 АПЛ, терпіння керівництва клубу може закінчитись. А фанатам "вершкових" ще досі у страшних снах згадуються матчі проти Борусії Клоппа у ЛЧ 2012/13. Його харизма може допомогти Реалу повернутись зі сплячки та знову бути фаворитом на внутрішній арені. Принаймні, іспанська Marca у кандидатуру Юргена вірить та запевняє, що зараз німець – варіант №2 після Почеттіно.

Мауріціо Саррі (Наполі)

Уявіть, якщо Наполі у цьому сезоні нарешті перерве гегемонію Ювентуса у чемпіонаті Італії. Принаймні, для цього у неаполітанців є ресурси: чудовий склад та неперевершений футбол. Тим більше, з Ліги чемпіонів (треба дякувати Шахтарю) команда вже вилетіла, тому може більше приділити уваги Серії А. У випадку тріумфу в чемпіонаті першим творцем цього успіху сміливо можна назвати Мауріціо Саррі.

Тренер, яким захоплюється сам Пеп Гвардіола, вміє перетворювати однотипних футболістів на універсалів. Перш за все, Реал отримає одного з найкращих тактиків світу, який сповідує швидкий футбол з тотальним пресингом. Команди Саррі вміють грати лише першим номером. Хіба не за цим засумували вболівальники на "Бернабеу"...

Антоніо Конте (Челсі)

Цей список не міг би бути повним без ще одного італійця. Конте перебуває на межі звільнення з Челсі. Принаймні, сам тренер не приховує, що відчуває тиск. Якщо Антоніо у цьому сезоні не здобуде з "синіми" трофеїв, то, можна не сумніватись, звинуватить у провалі трансферну кампанію керівництва клубу. Після цього Конте точно покине "Стемфорд" та попрямує на батьківщину, де є кілька непоганих варіантів. Однак Реал може скористатись ситуацією та запропонувати коучу контракт.

Конте – це топ-наставник, у цьому не виникає сумнівів. Він вміє досягати результатів навіть попри дефіцит складу та несприятливі трансфери. Якщо Мадрид видасть тренеру кредит довіри, то Антоніо може відкласти своє повернення до Італії. Принаймні, у шорт-лист Реала Конте точно потрапить.

Марселіно Тораль (Валенсія)

Марселіно у цьому сезоні, безсумнівно, довів, що є одним з найкращих іспанських тренерів. Звичайно, поки що цей коуч ще не заслужив приставки "топ", але має реальні шанси фінішувати з Валенсією вище за Реал у Прімері. Тораль виглядає непоганим варіантом для "вершкових" хоча б через свій досвід у чемпіонаті Іспанії. Для Марселіно не буде проблемою адаптуватись у новій команді та знайти протиотруту проти домінування Барселони. Тим більше, президент Реала зможе сам провести трансферну кампанію без палок в колесах від головного тренера.

Можна подивитись на ту ж Барселону, де вже не перший раз довірились молодому іспанському тренеру без міжнародного досвіду. Це спрацювало з Хосепом Гвардіолою, Луїсом Енріке. Та й вибір Ернесто Вальверде зовсім не можна назвати провальним.

Леонарду Жардім (Монако)

Жардім за популярністю – другий представник Мадейри після Кріштіану Роналду. Португалець точно засидівся у Монако, адже мав кілька непоганих пропозицій після чемпіонського сезону у Франції. Скинути грошовитий ПСЖ з Олімпу та дійти до півфіналу Ліги чемпіонів з командою, яка сформована з молодих ноунеймів, – завдання дуже непросте. Чомусь є впевненість, що цей тренер отримає шанс у топ-клубі Європи, і не виняток, що це буде саме Реал.

Луїс Енріке, Карло Анчелотті та ще 8 відомих тренерів, які сидять без роботи

Карло Анчелотті (без роботи)

Карло був незадоволений своїм звільненням з Реала у 2015 році, однак до відвертої сварки з босами "вершкових" не дійшло. Перес навіть зізнався, що прощання з Анчелотті було для нього дуже болісним. Залишилось враження, що італієць ще мав що сказати на "Бернабеу". Для Реала це перевірений вибір, та й сам тренер міг би ще раз спробувати попрацювати у Мадриді.

Лоран Блан (без роботи)

Блан попри вже два безробітних сезони залишається на виду багатьох топ-клубів. За чутками, Лоран відмовив Севільї, Бетісу та Борусії Дортмунд, щоб дочекатись пропозиції від клубу на кшталт Реала чи Барселони. Блан нібито хоче після Бордо та ПСЖ знайти клуб, який вважається фаворитом Ліги чемпіонів. Якщо не враховувати рік виступів за Барсу в якості гравця, француза можна вважати цілком гідним кандидатом на заміну Зідану.