УКР РУС

10 тренерів, які можуть замінити Венгера у "Арсеналі"

10 березня 2017 Читать на русском

67-річний Арсен Венгер може залишити посаду головного тренера "Арсенала" по завершенні поточного сезону після 21-го року в клубі.

Видання Daily Mail склало список з 10 претендентів на посаду головного тренера "Арсенала" після відходу Арсена Венгера.

1. Массіміліано Аллегрі (49 років, "Ювентус").

Головний фаворит. Двічі вигравав Серію А з "Ювентусом" і одного разу з "Міланом". Ніколи не працював за межами Італії, але його співвітчизнику Антоніо Конте це не завадило успішно почати роботу з "Челсі".

2. Томас Тухель (43 роки, "Борусія" Д)

Сповідує футбол схожий зі своїм попередником Юргеном Клоппом і дуже добре тактично підкований. Досі не вигравав титулів у своїй кар'єрі. Максимальне досягнення – 2-місце у Бундеслізі.

3. Луїс Енріке (46 років, "Барселона" до закінчення сезону 2016/17)

Луїс Енріке оголосив, що покине "Барселону" по завершенні сезону. Його активно сватають до клубу з АПЛ. Йому вдалось те, що не зміг Венгер у грі з "Баварією" – налаштувати гравців на камбек у грі з ПСЖ. Має солідні успіхи – переможець Ліги чемпіонів, Прімери, Кубка Іспанії, Клубного чемпіонату світу.

Він заявив, що йде з каталонського клубу через те, що надто втомився. Чи вистачить йому наснаги перебудувати "Арсенал" влітку?

4. Едді Хау (39 років, "Борнмут")

Один з найперспективніших англійських тренерів, який розглядався у якості наставника національної команди. Не має досвіду роботи в топ-клубі, але чудово розуміється на боротьбі в АПЛ.

5. Леонарду Жардім (42 роки, "Монако")

Перетворив "Монако" на головного претендента на титул чемпіона у Франції. Його команда грає у гіпнотизуючий футбол і вже забила найбільше у топ-5 лігах Європи. Футбол, який він сповідує може зробити його улюбленцем вболівальників "Арсенала".

6. Рональд Куман (53 роки, "Евертон")

Якщо нідерландський фахівець не перейде влітку у "Барселону", то цілком може претендувати на роль керманича "канонірів".

7. Хорхе Сампаолі (56 років, "Севілья")

Зарекомендував себе на чолі "Севільї", як успішний клубний тренер після гучних перемог зі збірною Чилі. Має чудові стосунки з Алексісом Санчесом і може побудувати новий "Арсенал" навколо нього.

8. Рафаель Бенітес (56 років, "Ньюкасл")

Іспанець впевнено веде "Ньюкасл" до Прем'єр-ліги з Чемпіоншипа. Має досвід роботи в АПЛ і здобував титули як в національній першості, так і на євроарені.

9. Тьєрі Анрі (39 років, збірна Бельгії, асистент)

Легенда "Арсенала" ще не працював на чолі команд, але набирається досвіду у ролі асистента в збірній Бельгії. Може очолити "канонірів" і розпочати свою велику тренерську кар'єру з рідною командою.

10. Патрік Вієйра (40 років, "Нью-Йорк Сіті")

Ще один видатний екс-гравець "Арсенала", який працює в США. Має певний досвід, але недостатній, аби привести команду до титулів.

Венгер повідомив гравцям "Арсенала", що покине клуб по завершенні сезону, – ЗМІ

Венгер: Прийму до уваги думку вболівальників, коли вирішуватиму питання про новий контракт з "Арсеналом"

, а також у Viber