УКР РУС

10 найдорожчих трансферів літа: Ван Персі лише сьомий. ФОТО

1 березня 2023
Автор: Андрій Холявка

Футбол потопає у грошах... Всі клуби провели певну роботу на трансферному ринку. Одні витратили мізер, а інші лише на одного гравця викинули десятки мільйонів.

Наприклад, наставник "Айнтрахта" Армін Фе дуже задоволений трансферними справами. "У нас дуже багато нових гравців у команді. Знаєте, за 5,5 мільйона євро придбати 10 гравців дуже нелегко", - каже Фе. І де зараз команда з Франкфурта?Після двох перемог "Айнтрахт" з "Баварією" очолює турнірну таблицю чемпіонату Німеччини.

А про "Баварію" годі було згадувати! Прийшов Заммер (новий бос зі спортивних справ) і йому сподобався баск Хаві Мартінес. Скільки розмов, який торг, а тепер ще погрози президента "Атлетіка" Урутії залучити чиновників ФІФА, які мали б розібратися у законності трансферу гравця... Їм би "каноніра" Венґера на посаду спортдиректора! Той, окрім футбольної справи, ще й в економіці тямить, а не заздрить власникам-марнотратникам з "Челсі" та "ПСЖ".

Паризький клуб якраз і є лідером з витрат на ринку придбань нової робочої сили. "ПСЖ" викинув 108 мільйонів євро - лише за трьох гравців.

Ще один рекорд встановив пітерський "Зеніт". За 90 мільйонів "газовики" придбали бразильця Халка та бельгійця Акселя Віцеля з Португалії. Отож "Зеніт" здійснив два найдорожчі трансфери.

Про "Баварію" і Мартінеса ми вже згадали - роман вартістю 40 мільйонів євро.

Цікаво, що стримано поводились на цьому "килимі" (інакше ці трансфери, як футбольною проституцією не назвеш) іспанські клуби. Навіть гранди "Реал" та "Барселона" не потрапили у десятку. Зрештою рекорд "королівського клубу" за трансфер Роналду може побити хіба що "Ман Сіті".


Отож перша десятка найдорожчиїх трансферів...

1. Халк, 50 мільйонів (з "Порту" у "Зеніт")

2. Тьягу Сілва, 42 мільйони ("Мілан" --- "ПСЖ")

3. Еден Азар, 40 мільйонів ("Лілль" --- "Челсі")

3. Лукас Моура, 40 мільйонів ("Сан-Паулу" --- "ПСЖ")

3. Хаві Мартінес, 40 мільйонів ("Атлетік" --- "Баварія")

3. Аксель Віцель, 40 мільйонів ("Бенфіка" --- "Зеніт")

7. Робін ван Персі, 30,7 мільйона ("Арсенал" --- "МЮ")

8. Лука Модріч, 30 мільйонів ("Тоттенхем" --- "Реал")

9. Есекієль Лавессі, 26 мільйонів ("Наполі" --- "ПСЖ")

10. Оскар, 25 мільйонів ("Інтернасьйональ" - "Челсі")