УКР РУС

10 гравців УПЛ, які можуть перейти в європейські топ-клуби

13 травня 2013
Автор: Васька Барандій

Зірки чемпіонату України користуються популярністю серед іноземних клубів. Ми обрали десятку футболістів УПЛ, які майбутнього літа можуть поповнити ряди європейських грандів.

Генріх Мхітарян ("Шахтар", орієнтовна вартість 30 мільйонів євро)

Вірменський хавбек стрімко прогресує і вже зараз є одним із найбільш затребуваних футболістів УПЛ. Про це свідчать не лише постійні чутки, які відправляють гравця в один із грандів, а й співпраця з Міно Райолою. Цей італійський агент аби з ким не працює. Попри великий інтерес "Ліверпуля", Райола хоче, щоб його клієнт грав у Серії А.

                         

Іван Стрініч ("Дніпро", орієнтовна вартість 9 мільйонів євро)

Хорватський лівий бровочник ідеально підійшов би чемпіонам Італії, адже на цій позиції у "Старої синьори" не дуже виразно грає Квадво Асамоа. "Зебри" помітили Стрініча ще на Євро-2012, і цілий рік слідкували за його грою в УПЛ та Лізі Європи, тому вони знають, якого гравця беруть, і що він може дати команді.

                          

Ярослав Ракицький ("Шахтар", орієнтовна вартість 25 мільйонів євро)

"Барса" вже давно придивляється до донецького універсала. Перші чутки про інтерес "синьо-гранатових" до Ракицького з'явилися ще півтора роки тому, а зараз, після хорошого виступу "гірників" у Лізі чемпіонів, і зважаючи на те, що в Каталонії назріває кадрова революція, цей перехід вже не виглядає таким фантастичним.

                            

Аруна Лукман ("Динамо", орінтовна вартість 10 мільйонів євро)

Нещодавно на матчі "Динамо" помітили скаутів "Баварії". Відразу почали говорити, що вони приїжджали дивитися на молодого нігерійця, якого засікли ще на КАНі-2013. Іншим претендентом на новоспеченого лідера "біло-блакитних" називають "Монако" - клуб, з якого Лукман і перейшов у "Динамо".

                           

Браун Ідейє ("Динамо", орієнтовна вартість 14 мільйонів євро)

Нігерійський нападник може замінити в "Ньюкаслі" Папісса Сіссе, який у свою чергу може замінити в дортмундській "Боруссії" Роберта Левандовскі. Зважаючи на те, що в "Динамо" і так практично не залишилося нормальних форвардів, продадуть кияни Брауна хіба що за солідні гроші. В "Ньюкасла" вони, здається, є.

                            

Роман Зозуля ("Дніпро", орієнтовна вартість 10 мільйонів євро)

Форвард збірної України привернув увагу "Ліверпуля", який останні декілька років тим і займається, що омолоджує склад. Зважаючи на те, що "Енфілд" може покинути Луїс Суарес та орендований у "Вест Хем" Енді Керролл, для форварда "Дніпра" відкриваються хороші перспективи. Воронін ж грав, а Зозуля чим гірший?

                             

Дуглас Коста ("Шахтар", орієнтовна вартість 16 мільйонів євро)

"Рома" вже контактувала з керівництвом "гірників" щодо бразильця. Ходять чутки, що скоро в Донецьк подзвонять і з "Наполі". Для самого Дугласа перехід в один із цих клубів збереже хоча б теоретичні шанси потрапити у заявку збірної Бразилії на домашній чемпіонат світу.

                             

Фернандінью ("Шахтар", орієнтовна вартість 35 мільйонів євро)

Інший донецький бразилець так і рветься в Англію, де у його послугах дуже зацікавлений "Манчестер Сіті". Як і у випадку з Дугласом, для Ферни переїзд в топ-клуб - шанс поїхати на чемпіонат світу. Головний його конкурент - Ернанес з "Лаціо", який також влітку може опинитися в "Сіті".

                            

Андрій Ярмоленко ("Динамо", орієнтовна вартість 25 мільйонів євро)

Чутки про "Мілан" ходять вже декілька сезонів. Кажуть, що вже приїжджали, переглядали і задоволені. В наступному сезоні Аллегрі хоче грати в 4-3-3, і Ярмоленко став би ідеальним доповненням до Ель-Шаараві та Балотеллі. Єдине, що відштовхує "Мілан" - висока ціна на гравця. "Фіорентина", яка, за інформацією італійських ЗМІ, також претендує на динамівця, мабуть, не потягне такі витрати. А от щодо "Реала", то в мадридців на першому місці Гарет Бейл, а Ярмоленко розглядається як одна із можливих альтернатив валлійцю.

                          

Євген Коноплянка ("Дніпро", орієнтовна вартість 20 мільйонів євро)

Коли Коноплянка лікувався в Німеччині, до нього навідались представники дортмундської "Боруссії". Відразу почали ходити чутки про якість переговори і міфічні 14 мільйонів євро. А потім "Боруссія" продала Маріо Гьотце в "Баварію" і на його місце ще нікого не знайшла. Пітерський "Зеніт" також проявляв інтерес до Євгена. Як ми знаємо, діти Газпрому можуть перебити будь-яку фінансову пропозицію, тому перехід Коноплянки саме в "Зеніт" є більш імовірним.

                         

Джерело: footballtransfer