УКР РУС

100 тисяч євро і фантастичні зачіски у подарунок. Про відкриття фан-зони фіналу Ліги чемпіонів

26 травня 2016 Читать на русском
Автор: Олександр Гапоненко

"Футбол 24" розповідає про старт футбольного фестивалю в Мілані, присвяченого фіналу ЛЧ-2016.

До вирішального матчу Ліги чемпіонів-2015/16 "Реал" - "Атлетіко" ще більше двох днів, а в Мілані вже свято. З 26 по 29 травня у головному місті Ломбардії, в центрі Мілана, між П'яцца дель Дуомо і Кастелло Сфорцеско, буде проходити футбольний фестиваль UEFA Champions Festival.

"Футбол 24" вже прибув в Мілан для висвітлення фіналу ЛЧ, тому ми вам розповімо про найцікавіші події, які оточують найважливіший поєдинок сезону у клубному футболі.

Футбольний фестиваль відкрили вранці в четвер, 26 числа. За місцевим часом урочиста церемонія почалася о 10:00, по Києву - об 11:00, і за годину життя на площі дель Дуомо засяяло новими фарбами.

В перший день безпосередніх уболівальників фіналу ЛЧ зібралося ще візуально небагато, і в основному (на суб'єктивний погляд) це були фани "Атлетіко". Хоча напевно по місту блукало і чимало шанувальників "Реала".

Не загубився на цьому святі життя і фанат кіпрського "Аполлона". Він всім при нагоді нагадував, за кого вболіває.

Окрасою програми відкриття фестивалю став амбасадор фіналу Ліги чемпіонів Кафу - легенда "Мілана" і Мілану. Гравець київського "Арсеналу", який не відбувся, про що, сміємо думати, нітрохи не шкодує.

Так би мовити "в урочистій обстановці" і за участю Кафу вирішили на фестивалі вручити Федерації футболу Італії на розвиток футболу чек від УЄФА в розмірі 100 тисяч євро. Дрібниця, а приємно.

Після церемонії відкриття П'яцца дель Дуомо перетворилася на майданчик для "фана", веселощів. Партнери УЄФА, рекламу яких ми звикли бачити під час матчів Ліги чемпіонів, намагалися всіляко заманити народ. Хтось вдало, хтось не дуже. Залежало від "пропозиції".

Nissan привертав можливістю зробити знімок, ніби ти тримаєш "полотно" ЛЧ перед матчем, Heineken наливав пиво, щоправда, не безкоштовно. Pepsi використовував безпрограшний варіант і пригощав уболівальників своїм напоєм Pepsi Max. PlayStation дозволяв порубатися на приставці.

Один з найкрутіших стендів фестивалю - від MasterCard. Крім "фішки" із записом 30-секундного відео на тему "Чому ти фанатієш від футболу", яке викладалося у профілі вболівальника в соцмережі, партнер УЄФА пропонував фанатам можливість зробити будь-яку футбольну стрижку. І ось що з цього вийшло, дивіться на прикладі одного фаната.

Бомба, погодьтеся! Собі таке вистригти не ризикнув.

Зрозуміло, що на П'яцца дель Дуомо виставлений Кубок чемпіонів - з ним може сфотографуватися кожен охочий. Уже в першу годину експозиції бажаючих зібралося чимало.

Це тільки початок фестивалю, і далі буде ще крутіше. 27 травня відбудеться матч зірок – "Легенди Інтера та Мілана" зіграють проти "Збірної світу". Крім цього, на фанатів чекає багато музики від відомих виконавців. В п’ятницю шанувальників футболу розважатиме Benny Benassi, а в суботу на сцені у ролі ді-джея виступить екс-хавбек "Валенсії" та збірної Іспанії Гаїска Мендьєта.