УКР РУС

100 м'ячів Артема Мілевського. Знакові голи українського форварда

29 лютого 2016 Читать на русском

Від "Реала" і "Барси" до румунського "Волунтарі". Кому, де і як забивав свої найвідоміші голи екс-форвард збірної України, який виступає нині в чемпіонаті Румунії, згадував "Футбол 24".

Забивши гол у дебютному матчі чемпіонату Румунії за "Конкордію", Артем Мілевський увійшов в символічний "Клуб Олега Блохіна". На його рахунку - рівно 100 м'ячів за кар'єру. 57 голів з них він забив у чемпіонатах України, 14 - в Кубку України, 16 - в єврокубках, 8 - в матчах за національну збірну України. І ще 5 разів відзначився у зарубіжних чемпіонатах (Туреччини - 1, Хорватії - 3, Румунії - 1). "Футбол 24" згадав найбільш знакові з них.

Двічі по два "Спартаку"

Мабуть, зірковий час Артема Мілевського - два матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів-2008/2009 проти московського "Спартака". Поєдинки завершилися з однаковим рахунком 4:1 і в обох матчах Артем забивав по 2 м'ячі. І, як би не ставилися до Мілі через через його нефутбольні походеньки фанати, тільки за це він заслужив почесне місце в історії клубу.

Матч у Москві:

Матч у Києві:

Гроза іспанських грандів

Артем Мілевський не приховує, що симпатизує мадридському "Реалу". Часто буває на матчах "галактікос". Чи пов'язано це з тим, що саме в ворота іспанських "грандів" Артем забивав не раз? Є в його сотні і гол у ворота "Реала" на стадіоні "Сантьяго Бернабеу".

Правда, великої радості фанатам "Динамо" той гол не приніс - кияни програли в матчі групового турніру Ліги чемпіонів-2006/2007 з рахунком 1:5.

Гол у ворота "Валенсії" в 1/16 фіналу Кубка УЄФА-2008/2009, навпаки, подарував киянам надію - 1:1. Яку пізніше втілив в тріумф в повторному поєдинку Артем Кравець - 2:2 на стадіоні "Месталья", і - перемога за сумою двох матчів, за рахунок більшої кількості м'ячів, забитих у гостях. Однак, досі не зрозуміло, якою саме частиною тіла забив гол у ворота "кажанів" Артем.

Забивав Артем і в ворота "Барселони" (в груповому турнірі ЛЧ-2009/2010), відкривши рахунок уже на 2-й хвилині.

Але і цей гол очок киянам не приніс. М'ячі Хаві і Мессі забезпечили перевагу "Барси" - 2:1.

Скандальні голи. Поїздка до Мінська і пальці для "Шахтаря"

Багатьом фанатам пам'ятна культова фраза "Почекай, б.., ми ще до Мінська приїдемо, клоун!" Її Мілевський виголосив після невдалого матчу Ліги Європи "Динамо" - БАТЕ (2:2). Але ж приїхав і забив, відповів за слова ділом! Хоч і був нещадно освистаний публікою в Мінську.

Гол Мілевського у ворота БАТЕ дивіться з позначки 3:40

Інший скандальний гол Мілевського був забитий у ворота "Шахтаря" в матчі за Суперкубок України-2011. У Донецьку сильно ображалися на те, як футболіст відсвяткував взяття воріт.

Найвишуканіший

Мілевський умів і любив забивати вишукані м'ячі. Іноді навіть в знущальному стилі. Чому ні, якщо техніка дозволяла це робити? Так, наприклад, Артем забив в 2008-му в чемпіонаті України в ворота нині не існуючого "Арсеналу".

100-й, але не останній?

А ось і сам 100-й м'яч у кар'єрі Артема Мілевського. З 11-метрового у ворота клубу "Волунтарі". Будемо сподіватися, далеко не останній гол в кар'єрі Артема.

Бонус. Голи, що не ввійшли в реєстр

Мінімум два найвідоміших голи Артема в реєстр "Клубу Олега Блохіна" не увійшли. Хоча їх значення і цінність незаперечні.

Один з них - гол на останніх секундах матчу плей-офф відбіркового турніру на молодіжний Євро-2006 в ворота бельгійців. Удар Мілевського подарував нашій збірній путівку до Португалії, де Артем з партнерами виграли срібні медалі. Але в реєстр "дорослих" голів цей м'яч не йде.

Не входять в реєстр бомбардирських досягнень і голи, забиті в серіях післяматчевих 11-метрових. Проте, "паненка" в ворота швейцарців в 1/8 фіналу ЧС-2006 - один з найяскравіших моментів у кар'єрі Мілевського. Та й в історії всього українського футболу теж.

Руслан Меженський, Футбол 24

"Адміністратор застає Алієва з Мілевським в стані алкогольного коматозу. Сплять і не реагують". Правила життя Йожефа Сабо