Шахтар – Десна: екс-арбітр ФІФА Ступар оцінив епізод зі скасованим голом у ворота "гірників"

24 лютого 09:18 7306 Читать на русском
Шахтар – Десна: екс-арбітр ФІФА Ступар оцінив епізод зі скасованим голом у ворота "гірників"
Екс-арбітр ФІФА цінив епізод зі скасованим голом у ворота "гірників" / ФК Шахтар

Колишній арбітр ФІФА Мирослав Ступар розібрав резонансний епізод матчу 19 туру УПЛ Шахтар – Десна.

"Суперечки виникають з приводу того, що м'яч до Філіппова, який перебував в офсайді, відлетів від гравця Шахтаря. Це дійсно так, але треба врахувати важливий нюанс: Коноплянка свідомо у м'яч не грав, це був відскік.

Переможний гол Марлоса та історичний дебют VAR у відеоогляді матчу Шахтар – Десна

Відбувся удар/передача, м'яч відскочив від Коноплянки, Філіппов, який в момент удару по м'ячу перебував за спиною Коноплянки в офсайді, вискочив з-за Коноплянки, обробив м'яч, віддав Гуцуляку і той забив гол. Якби Коноплянка свідомо зіграв у м'яч, а потім м'ячем заволодів Філіппов, який вийшов з "поза грою", тоді офсайду не було б. Але оскільки Філіппов отримав вигоду від того, що Коноплянка свідомо не зіграв у м'яч, і це трактується як відскік м'яча (так само як від каркасу воріт), то це положення "поза грою". Гравець, який вийшов з положення "поза грою", отримав вигоду, а гравець, від якого відскочив м'яч, свідомо не грав у нього. Це написано в Правилі 11. Цим асистенти VAR і керувалися", – цитує Ступара UA-Футбол.

Нагадаємо, що інший екс-арбітр ФІФА Сергій Шебек переконаний, що гол у ворота Шахтаря скасували помилково.

Шахтар вирвав перемогу над Десною – дебют VAR врятував "гірників", ефектний гол Марлоса поставив крапку

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
1
дн
:
7
год
:
38
хв
Ньюкасл
22:00
Вест Хем

Ми використовуємо Куки ! Що це таке ?

Залиште відгук